Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Галузь 20 «Аграрні науки та продовольство» Спеціальність 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
Професійна кваліфікація – технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва Термін навчання: – на основі базової загальної середньої освіти – 3 роки 10 місяців
Професійні компетенції майбутнього фахівця
Фахівець знатиме: • закони, постанови, накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу в тваринництві; • досягнення науки і передовий досвід у галузі тваринництва і переробної промисловості; • біологічні, конституційні, екстер’єрні особливості сільськогосподарських тварин; • закономірності росту і розвитку та продуктивності тварин; • технології годівлі і утримання сільськогосподарських тварин; • методи розведення і відтворення сільськогосподарських тварин; • державні стандарти на продукцію тваринництва; • вчасні методи економічного аналізу, основи менеджменту та маркетингу; • правове регулювання підприємницької діяльності;
Фахівець умітиме: • організовувати підприємництво та планувати його фінансову діяльність у сфері виробництва та сервісу продукції тваринництва; • складати бізнес-план виробництва; • прогнозувати ринкове середовище, визначати економічну ефективність виробництва продукції тваринництва у підприємницьких структурах різних форм власності; • проводити оцінку конституції, екстер’єру і продуктивних якостей сільськогосподарських тварин; • організовувати годівлю і утримання сільськогосподарських тварин різних статево-вікових груп; • складати технологічні карти вирощування сільськогосподарських-тварин, • моделювати різні види технологічного процесу виробництва сільськогосподарської продукції; • здійснювати технологічний контроль за зберіганням готової продукції; контролювати стан умов праці та безпеку виробничих процесів у тваринництві.
Сфера професійної діяльності
Фахівці спеціальності можуть працювати на посадах техніка-технолога, техніка-лаборанта, майстра виробничої дільниці переробного цеху, лаборанта хіміко-бактеріологічного аналізу в установах: • комплекси з виробництва молока і яловичини • комплекси з виробництва продукції свинарства • птахофабрики, підприємства по виробництву продукції рибництва і аквакультури • підприємства по виробництву продукції козівництва і вівчарства, • підприємства по виробництву продукції кролівництва і звірівництва • підприємства по виробництву продукції бджільництва • молокопереробні підприємства • м’ясопереробні підприємства • комбікормові заводи.
Навчання за спеціальністю «Виробництво та переробка продукції тваринництва » у Новочорторийському технолого-економічному фаховому коледжі– це Ваш успіх, Ваша впевненість у майбутньому, гарантія реалізації здорових амбіцій!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Accept